GRATIS: Arkeolog Hans Hildebrand – Återutgivning av text från 1880

Han är en av svensk arkeologis mest kända personer.
I den här e-boken får du läsa om Hans Hildebrand, hans uppväxt och hur han gjorde en så snabb karriär inom den internationella vetenskapen.


Den som är intresserad av historia eller arkeologi kan inte ha missat att höra namnet Hildebrand. Familjen var under senare hälften av 1800-talet den mest inflytelserika och både fadern Bror Emil och sonen Hans Olof var arkeologiska superkändisar både hemma i Sverige och utomlands.
I den här e-boken får du läsa ett personligt porträtt av Hans Hildebrand från januari 1880. Bara några veckor tidigare hade Hans tagit över sin fars betydelsefulla tjänst som riksantikvarie.
De vetenskapliga arbeten som nämns i den här e-boken blev Hans Hildebrands viktigaste och mest inflytelserika trots att det återstod nästan 30 år av hans liv när det här porträttet skrevs.
Texten är skriven av författaren Harald Wieselgren (1835–1906) som var specialiserad på personporträtt. Den här artikeln har han signerat med sin pseudonym ”H. W.”.

Fakta
Namn: ”Arkeolog Hans Hildebrand – Återutgivning av text från 1880”
Publicerad: 2016-04-15.
Originaltitel: ”Hans Olof Hildebrand Hildebrand, Sveriges Riksantiqvarie” (publicerades år 1880 i tidskriften ”Ny Illustrerad Tidning”)
Författare: Harald Ossian Wieselgren (1835–1906).
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Ladda ner PDF-versionen (14 sidor. 1 Mb)
Ladda ner EPUB-versionen (1 Mb)

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Arkeologi, Biografier & memoarer, Gratis, Sverige. Bokmärk permalänken.