Sherlock Holmes: Äventyret med det stulna dokumentet – Återutgivning av text från 1911

En av doktor Watsons gamla skolkamrater, Percy Phelps, är i trubbel. När han skulle göra en kopia av ett hemligt avtal för den brittiska regeringen försvinner dokumentet.
Händelsen är så chockerande för Phelps att han blir sängliggande i flera månader. Nu har han piggnat till och ber Watson och hans vän Sherlock Holmes om hjälp att hitta det stulna dokumentet.


Här kan du köpa e-boken.

Det här är en av de 60 berättelser som författaren Arthur Conan Doyle (1859–1930) skrev om detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson.

Texten skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1893 med titeln »The Adventure of the Naval Treaty». Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare men övergav yrket efter succén med berättelserna om Sherlock Holmes.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1911 i novellsamlingen »Sherlock Holmes äventyr. Fjärde samlingen» med titeln »Det stulna dokumentet».

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. Vi har dock kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.

Den här översättningen till svenska gjordes av Ellen Ryding (1862–1923). Ryding var något av en specialist på Sherlock Holmes och översatte många av berättelserna till svenska.

Fakta

Namn: ”Sherlock Holmes: Äventyret med det stulna dokumentet – Återutgivning av text från 1911”

ISBN: 978-91-7863-122-3

Publicerad: 2019-04-22.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Det stulna dokumentet” (publicerades 1911 i boken ”Sherlock Holmes äventyr. Fjärde samlingen”)

Författare: Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930).

Mer info:Fakta om Arthur Conan Doyle.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 62 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 15.300 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Bokförlaget Klassiska deckare, Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.