Förbindelse mellan Skandinavien och vestra Europa före Kristi födelse

forbindelse-mellan-skandinavien-och-vestra-europa-omslag

 

I den här arkeologiska texten får du veta mer om de forntida kontakterna mellan framför allt Skandinavien och de brittiska öarna.
På den här tiden fanns inte de tekniska hjälpmedel som arkeologerna i dag har i form av analyser av både DNA, metaller och olika isotoper.

 

Här kan du köpa e-boken.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1889 och går systematiskt igenom alla de olika fynd som gjorts på båda områdena och som visar hur omfattande kontakterna var långt innan det fanns skriftliga källor.
Texten skrevs av Sveriges utan tvekan mest berömde och mest inflytelserika arkeolog, Oscar Montelius (1843–1921). Många av hans teorier och metoder var så genomtänkta och nyskapande att de används av arkeologer runt om i världen än i dag.
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

forbindelse-skandinavien-trippel

Fakta

Namn: Förbindelse mellan Skandinavien och vestra Europa före Kristi födelse

ISBN: 978-91-87363-62-7

Publicerad: 2015-01-05.
Originaltitel: ”Förbindelse mellan Skandinavien och vestra Europa före Kristi födelse” (publicerades 1889 i tidskriften ”Svenska Fornminnesföreningens Tidskrift”)
Författare: Oscar Montelius (1843–1921).
Mer info: Oscar Montelius på Wikipedia
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 57 sidor. 2 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 999.999 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1800-tal, Arkeologi, Historia, Land – Storbritannien, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.