Våra minnesmärken från hedenhös. Återutgivning av bok från 1943

Det här är de första svenska populärvetenskapliga böckerna om våra forntid.
Boken ”Våra minnesmärken från hedenhös” innehåller kortfattade fakta om de flesta olika typerna av fornminnen. Du får läsa om olika typer av gravar, fornborgar och andra minnesmärken från både stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid.


Här kan du köpa e-boken.

Författare till den här boken är Oscar Almgren (1869–1945) som var en av 1900-talets mest kända arkeologer. Almgren var professor vid Uppsala universitet och gjorde viktiga utgrävningar vid bland annat Hågahögen och Åloppeboplatserna. Hans bok ”Hällristningar och kultbruk” (1927) var en av de viktigaste inom forskningen om hällristningar.

Den här boken publicerades ursprungligen år 1943 med titeln ”Våra minnesmärken från hedenhös. Med ett tillägg om minnesmärkenas vård. Tredje upplagan”.

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.

Fakta

Namn: ”Våra minnesmärken från hedenhös. Återutgivning av bok från 1943”

ISBN: 978-91-7755-147-8

Publicerad: 2019-12-05.

Utgivare: E-boksförlaget.
Originaltitel: ”Våra minnesmärken från hedenhös. Med ett tillägg om minnesmärkenas vård. Tredje upplagan” (publicerades 1943)

Författare: Oscar Almgren (1869–1945).

Mer info: Oscar Almgrens hemsida på Wikipedia.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 74 sidor. 3 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 10.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Arkeologi, Bronsålder, Järnålder, Stenålder, Vikingatid och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.