Författaren Arthur Conan Doyles första äventyr – Återutgivning av memoarer från 1923

Det är ingen slump att det var just Arthur Conan Doyle som skapade den berömde detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson.
Han hade en unik insyn i livet som läkare eftersom han började karriären inom just det yrket.


Här kan du köpa e-boken.

I den här e-boken får du läsa författarens egen beskrivning av barndomen och hur det kom sig att han blev doktor.

Du får också läsa mer om förebilden till mästerdetektiven och dessutom en spännande skildring av Conan Doyles allra första äventyr, en resa som var så omskakande att han blev nykterist.

De här memoarerna slutar precis innan han skriver de första berättelserna om Sherlock Holmes, böcker som gjorde honom till en av historiens mest kända författare.

Under sin karriär skrev Arthur Conan Doyle (1859–1930) totalt 60 romaner och noveller om detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson.

De här texterna publicerades ursprungligen under hösten 1923 som en följetong i tidningen ”Svenska Dagbladet” under titlarna ”En ryktbar diktares minnen. Sir Artur Conan Doyle skildrar i en artikelserie i Svenska Dagbladet sitt växlingsrika och äventyrsfyllda liv” samt ”Mina första konditioner och äventyr. Conan Doyles minnen. II. Som skeppsläkare runt Afrika. Om den äventyrlige läkarkamraten och kvacksalvaren Budd och och hur han skaffade mig praktik. Mn penna börjar bli flitig och ger mig mynt”.

Översättningen publicerades anonymt.

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta

Namn: ”Författaren Arthur Conan Doyles första äventyr – Återutgivning av memoarer från 1923”

ISBN: 978-91-7863-111-7

Publicerad: 2019-12-09.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”En ryktbar diktares minnen” och ”Mina första konditioner och äventyr” (publicerades 1923 i tidningen ”tidskrift”)

Författare: Sir Arthur Conan Doyle (1859–1930).

Mer info:Fakta om Arthur Conan Doyle.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 40 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 8.200 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Biografier & memoarer, Bokförlaget Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.