GRATIS: Nordiska kläder för 3000 år sen – Återutgivning av text från 1882

I den här e-boken får veta mer om några av de mest fantastiska fynden som gjorts i Norden: ett antal 3 000 år gamla klädesplagg.
Det här är en av de allra första texterna som beskriver fynden som gjordes några år tidigare i danska gravhögar.


Den här texten publicerades 1882 i den svenska tidskriften ”Läsning i hemmet för hvar dag i året”. Texten skrevs under signaturen ”H.” vilket troligen användes av tidskriftens redaktör Herman Hofberg (1823–1883).
Den här e-boken publicerades på sajten e-boksforlaget.se i mars 2016.
Du får gärna länka till den här e-boken eller skicka vidare e-boken till vänner och bekanta. Du får till och med ladda ner den och sprida den vidare på din egen sajt eller blogg – men då kan vi inte göra eventuella ändringar, rättelser eller kompletteringar.
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta
Namn: ”Nordiska kläder för 3000 år sen – Återutgivning av text från 1882”
Publicerad: 2016-03-31.
Originaltitel: ”Nordisk drägt för tre tusen år se’n” (publicerades år 1882 i tidskriften ”Läsning i hemmet för hvar dag i året”)
Författare: ”H.” (1823–1883).
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Ladda ner PDF-versionen (9 sidor. 1 Mb)
Ladda ner EPUB-versionen (1 Mb)

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Arkeologi, Bronsålder, Död, Fornminnen, Gratis, Gravar, Klädsel, Land - Danmark, Människan. Bokmärk permalänken.