GRATIS: Biografi Georg Adlersparre – Återutgivning av text från 1859

I den här e-boken får du veta mer om en av 1800-talets mest kända personer, den svenske greven och militären Georg Adlersparre.
Under 1800-talet kände alla till Georg Adlersparre eftersom han var en av de ledande personerna bakom den oblodiga svenska statskuppen år 1809.


I den här texten får du en kortfattad beskrivning av hans liv och karriär.
Den här texten publicerades ursprungligen i april 1859 i den svenska tidskriften ”Ny Illustrerad Tidning” med rubriken ”Georg Adlersparre”. Texten publicerades anonymt.
Den här e-boken publicerades på sajten e-boksforlaget.se i april 2016.
Du får gärna länka till den här e-boken eller skicka vidare e-boken till vänner och bekanta. Du får till och med ladda ner den och sprida den vidare på din egen sajt eller blogg – men då kan vi inte göra eventuella ändringar, rättelser eller kompletteringar.
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta
Namn: ”Biografi Georg Adlersparre – Återutgivning av text från 1859”
Publicerad: 2016-04-15.
Originaltitel: ”Georg Adlersparre” (publicerades den 9 april 1859 i tidskriften ”Ny Illustrerad Tidning”)
Författare: Anonym.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Ladda ner PDF-versionen (11 sidor. 1 Mb)
Ladda ner EPUB-versionen (1 Mb)

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Biografier & memoarer, Gratis, Historia, Kändisar, Kungar, Militärer, Sverige. Bokmärk permalänken.