92 recept på julmat från 1892

   Om du vill fira en riktigt traditionell jul så är det 1800-talet som gäller.
Därför har vi letat upp ett antal recept på julmat som användes redan år 1892.

Här kan du köpa e-boken.
Du får recept på allt från svagdricka, julöl samt massor av olika korvar, såser, kakor och desserter.
Den här e-boken innehåller 92 olika recept som är mer än 100 år gamla.
Var beredd på att du kommer att behöva fixa massor av ingredienser som i dag inte är så vanliga – och i vissa fall i mycket stora mängder.
Men om du inte är rädd för utmaningen att göra korv från grunden, att koka grishuvuden eller att koka 100-tals liter vatten för att göra äkta julöl – då är det här den perfekta e-boken för dig.
Texten publicerades ursprungligen år 1892 av den svenska författaren Mathilda Langlet (1832–1904). Hon skrev ett stort antal böcker och artiklar om matlagning, uppfostran och sparknep för hushållet.

Fakta
Namn: ”92 recept på julmat från 1892”
ISBN: 978-91-7677-091-7
Publicerad: 2015-12-18.
Originaltitel: ”Recept” (publicerades 1892 i ”Iduns hjälpreda”)
Författare: Mathilda Langlet (1832–1904).
Mer info: Mathilda Langlets hemsida på Wikipedia.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 104 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 9.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.
Här finns e-boken hos iTunes.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Historia, Högtider, Jul, Mat, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.