Fynden i Troja

fynden-i-troja-omslag


En av historiens mest mytiska städer är Troja där krigarna Odysseus och Akilles gjorde stora hjältedåd.

Än i dag debatterar arkeologerna om berättelsernas Troja har funnits i verkligheten eller inte. Men allt tyder i dag på att myternas Troja verkligen existerade. Detta tack vare utgrävningar som gjordes av tysken Heinrich Schliemann i början av 1870-talet.

 

Här kan du köpa e-boken.

I den här e-boken kan du läsa en av de allra första böckerna om utgrävningarna, skriven av den kände svenske arkeologen Hans Hildebrand.

Du får läsa en omfattande genomgång av de fynd som gjorts i form av bland annat smycken och keramik. Hildebrand analyserar sedan fynden genom att datera dem och analysera varifrån de kommer.

Den här e-boken ger dig en spännande inblick i en tid då de svenska arkeologerna var världsledande även när det gällde fynd från andra världsdelar.

Textens författare Hans Olof Hildebrand Hildebrand (1842–1913) var riksantikvarie och expert på mynt. Han var också ledamot i Svenska akademien från 1895.

 

Fynden-i-Troja-trippel

Fakta

Namn: Fynden i Troja

ISBN: 978-91-87363-27-6

Publicerad: 2014-11-15.
Originaltitel: ”Fynden i Troas och Homeros’ Troja” (publicerades 1878 i tidskriften ”Ur vår tids forskning”)
Författare: Hans Olof Hildebrand Hildebrand
(1832–1901).
Mer info: Hans Olof Hildebrand Hildebrand på Wikipedia
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 164 sidor. 3 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 32.500 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i Antikens Grekland, Antikens Rom, Arkeologi, Bronsålder, Byggnader, Fakta, Fort och borgar, Historia, Krig, Land – Turkiet, Palats, Stadsmurar, Stenålder, Världsarv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.