Märkliga orter i Sverige 1883

markliga-orter-i-sverige-omslag


Det här är en av 1800-talets populäraste böcker som du nu kan läsa i form av en e-bok.

I ”Märkliga orter i Sverige” får du läsa korta beskrivningar av de mest spännande delarna av landet. Boken innehåller också en stor mängd anekdoter om historiska händelser som utspelat sig i både kojor och slott.

 

Här kan du köpa e-boken.

E-boken är framför allt spännande för dig som vill veta mer om hur man såg på vårt land i slutet av 1800-talet. Du kommer att bli förvånad över hur stor skillnaden är till vårt moderna tankesätt, framför allt när det gäller synen på våra kungar, vår natur och befolkningen i olika landsdelar.
Märkligt nog skildras den svenska naturen som om författaren åkt i ett flygplan – trots att det ännu inte var uppfunnet. Det var troligen från den här boken som Selma Lagerlöf fick idén att låta Nils Holgersson skildra landet genom att flyga på en gås.

E-boken skrevs av historikern Carl Georg Starbäck (1828–1885) och hade originaltiteln ”Små berättelser om märkeliga orter i Sverige – Liten geografisk läsebok för barn och ungdom”.

I slutet av 1800-talet var historikern Carl Georg Starbäck en av landets mest kända författare. Han skrev framför allt populära böcker om historia men också romaner. Man kan säga att Starbäck var sin tids Herman Lindqvist eller Jan Guillou.

 

Markliga-orter-trippel

Fakta

Namn: Märkliga orter i Sverige

ISBN: 978-91-87363-28-3

Publicerad: 2014-09-02.
Originaltitel: ”Små berättelser om märkeliga orter i Sverige – Liten geografisk läsebok för barn och ungdom” (publicerades 1883)
Författare: Carl Georg Starbäck (1828–1885).
Mer info: Carl Georg Starbäck på Wikipedia
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 161 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 33.500 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1700-tal, 1800-tal, Berg, Bondgårdar, Byggnader, Djur, Död, Ekonomi, Fabriker, Fakta, Fartyg, Fiske, Floder, Folktraditioner, Förrädare, Fort och borgar, Galet, Grottor, Gruvor, Hamnar, Handel, Helig källa, Historia, Inbördeskrig, Järnväg, Kanaler, Klädsel, Kloster, Krig, Kristendom, Kungar, Kyrkor, Landskap – Blekinge, Landskap – Dalarna, Landskap – Halland, Landskap – Hälsingland, Landskap – Närke, Landskap – Norrland, Landskap – Östergötland, Landskap – Skåne, Landskap – Småland, Landskap – Södermanland, Landskap – Uppland, Landskap – Värmland, Landskap – Västergötland, Landskap – Västmanland, Lantbruk, Medeltid, Natur, Religion, Renar, Sjöar, Skogar, Slätter, Slott, Städer – Gällivare, Städer – Göteborg, Städer – Jönköping, Städer – Kalmar, Städer – Karlskrona, Städer – Linköping, Städer – Norrköping, Städer – Skara, Städer – Stockholm, Stadsmurar, Sverige, Torg, Transport, Uppfinnare, Vattenfall och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.