Leo Carring: Fallet Dagmar. Återutgivning av text från 1935

En av landets främsta experter på kvinnors syn på äktenskap följer med sin vän John när denne vill kolla om hans fru är otrogen.
När de kommer till Johns villa upptäcker de hustrun Dagmar och hennes älskare Oswald. Maken blir galen och rusar in i bostaden med dragen pistol.

Här kan du köpa e-boken.

Några minuter senare är älskaren skjuten, John ligger blödande efter en hundattack och mystiska svartklädda män flyr från platsen.

Bara några minuter efter dramat är privatdetektiven Leo Carring på plats, och hans misstankar faller direkt på den otrogna hustrun och han döper det hela till ”Fallet Dagmar”.

Den här boken publicerades ursprungligen år 1935 med titeln ”Fallet Dagmar. Privatdetektiven Leo Carrings märkvärdiga upplevelser. Detektivroman”.

Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han var den förste riktige svenska deckarförfattaren och skrev ett stort antal berättelser med privatdetektiven Leo Carring i huvudrollen.

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar, alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits. Vi har dock kompletterat texten med en ordlista över sådana ord och namn som kan vara svåra att känna till i dag.

Fakta
Namn: ”Leo Carring: Fallet Dagmar. Återutgivning av text från 1935”
ISBN: 978-91-7863-001-1
Publicerad: 2018-08-19.
Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Fallet Dagmar. Privatdetektiven Leo Carrings märkvärdiga upplevelser. Detektivroman” (publicerades 1935)
Författare: S. A. Duse (1873–1933).
Mer info: S. A. Duses hemsida på Wikipedia.

Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 222 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 53.900 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Brott, Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.