En färd på Donau 1882

en-fard-pa-donau-omslag

 

I dag är det trendigare än någonsin att kryssa på någon av Europas många floder. I den här e-boken får du en spännande skildring av en resa på floden Donau för mer än 130 år sedan.
När den här texten skrevs år 1882 så var det bara några få svenskar som hade råd att åka på längre resor till södra Europa.

 

Här kan du köpa e-boken.

Det här var det enda sättet för vanligt folk att drömma sig bort till spännande resmål och exotiska kulturer.

Många av sevärdheterna och vyerna som beskrivs här finns fortfarande kvar och har inte förändrat sig alls. Det gäller framför allt de många borgarna och det dramatiska landskapet.
Men många av de syner som mötte resenären år 1882 finns inte kvar längre. Det här är därför ett unikt tidsdokument du nu har chansen att läsa. E-boken är rikt illustrerad med teckningar från Donaus stränder.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

 

Donau-trippel

Fakta

Namn: En färd på Donau 1882

ISBN: 978-91-87363-47-4

Publicerad: 2014-12-03.
Originaltitel: ”En Donaufärd” (publicerades 1882 i tidskriften ”Svenska Familj-Journalen”)
Författare: Okänd.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 41 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 5.100 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1800-tal, Fakta, Fiske, Floder, Folktraditioner, Historia, Kryssning, Lantbruk, Natur, Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.