Leo Carring: Detektiven i romanen och verkligheten nr 4. Samling med tio texter om verkliga brott

Mästerdetektiven Leo Carring var känd bland alla svenskar i början av 1900-talet.
Brottsbekämparen var inte bara framgångsrik utan också övernaturligt stark och arrogant.


Här kan du köpa e-boken.

I den här samlingen ”Leo Carring: Detektiven i romanen och verkligheten nr 4. Samling med tio texter om verkliga brott” får du läsa om allt från juvelstölder och avrättningar till hälare (tjuvgömmare) och mordbrännare.

De här texterna publicerades i många lokala svenska dagstidningar och handlar om riktiga brott som begåtts både i Europa och här i landet.

Det som gör texterna rätt unika är att de är publicerade under signaturen ”Leo Carring” och är skrivna som om det också är detektiven själv som stått för pennan.

Den riktige författaren är dock Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker efter en äventyrlig expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintals olika språk.

Här är de tio olika texterna i den här samlings-eboken:

  1. ”Juvelstölder I”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i juni år 1927 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. Juvelstölder I”.
  2. ”Juvelstölder II”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i juni år 1927 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. Juvelstölder II”.
  3. ”Juvelstölder III”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i augusti år 1927 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. Juvelstölder III”.
  4. ”Avrättningar”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i oktober år 1927 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. IX. Avrättningar”.
  5. ”Fantasien”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i oktober år 1927 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. X. Fantasien”.
  6. ”Justitiemord”

    Texten publicerades ursprungligen i oktober år 1927 i tidningen ”Provinstidningen Dalsland” med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. Justitiemord”.
  7. ”Förbrytarens fräckhet”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i december år 1927 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten. XI. Förbrytarens fräckhet”.
  8. ”Om tjuvgömmare”

    Texten publicerades ursprungligen i ”Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga” i januari år 1928 med titeln ”Detektiven i romanen och verkligheten XII. Om tjuvgömmare”.

9-10. ”Mordbrännare 1-2”

Texterna publicerades ursprungligen under våren år 1928 i tidningen ”Provinstidningen Dalsland” med titlarna ”Detektiven i romanen och verkligheten. Mordbrännare 1” och ”Detektiven i romanen och verkligheten. Mordbrännare 2” .

Eftersom de här texterna skrevs i början av 1900-talet så innehåller de namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexterna med en omfattande ordlista.

Fakta

Namn: ”Leo Carring: Detektiven i romanen och verkligheten nr 4. Samling med tio texter om verkliga brott”

ISBN: 978-91-7863-538-2

Publicerad: 2019-10-26.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Serie: 5-minuters deckare.
Författare: Leo Carring (pseudonym för S. A. Duse, 1873–1933).

Mer info: Vår faktasida om författaren S. A. Duse.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 47 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 7.900 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Bokförlaget Klassiska deckare, Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.