Sveriges 33 mest sevärda vikingaplatser

sveriges-33-mest-sevarda-vikingaplatser-omslag


Trots att det har gått mer än tusen år sedan vikingarna härskade här i Sverige så finns det spår av dem nästan överallt.

I den här e-boken får du tips om de 33 vikingatida platserna som är mest sevärda. Här får du restips om gravfält, befästningar, heliga vägar, praktiska brobyggen samt runstenar med spännande bilder och förbannelser.

 

Här kan du köpa e-boken.

Vi har valt ut platser från stora delar av Sverige och av så många olika typer som möjligt. Du får också tips om bra museer och vikingabyar där du själv kan prova på vikingarnas hantverk, matlagning och krigskonst.

Trots att den här e-boken innehåller många historiska fakta så är det först och främst en reseguide. Vårt mål med e-boken är att du ska kunna ha den med dig på resan och få lite extra hjälp av våra kortfattade texter och kartor när du är i närheten.

Texterna är skrivna av arkeologen Mikael Jägerbrand som är specialiserad på vikingatiden och som skrivit flera guideböcker till historiska sevärdheter.

Tidsperioden som kallas vikingatiden pågick ungefär mellan år 800 och år 1050.

33-vikinga-platser-trippel

Fakta

Namn: 33 mest sevärda vikingaplatserna i Sverige

ISBN: 978-91-87363-89-4

Publicerad: 2015-03-16.

Författare: Mikael Jägerbrand.

Mer info: Mikael Jägerbrands hemsida.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 104 sidor. 4 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 8.900 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.

Här kan du köpa e-boken.

Här kan du beställa den tryckta boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i Arkeologi, Fornminnen, Historia, Krig, Sverige, Vikingar, Vikingatid, Vikingatiden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.