Om högsättning i skepp under vikingatiden. Återutgivning av text från 1899


I slutet av 1800-talets bekräftade arkeologerna att de här delarna av legenderna var sanna när man upptäckte ett stort antal skepp i gravar och högar.


Här kan du köpa e-boken.

Den här e-boken innehåller en av de första sammanställningarna av den arkeologiska forskningen om den här företeelsen. Du får mängder av exempel ur litteraturen och källorna samt arkeologiska fynd.

Texten är skriven av Sveriges mest ansedda arkeolog genom tiderna, Oscar Montelius (1843–1921). Han skrev ett stort antal böcker och artiklar, och många av hans teorier håller än i dag.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1899 i tidskriften ”Svenska fornminnesföreningens tidskrift” med rubriken ”Om högsättning i skepp under vikingatiden”.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta

Namn: ”Om högsättning i skepp under vikingatiden. Återutgivning av text från 1899”

ISBN: 978-91-7755-338-0

Publicerad: 2020-02-05.

Utgivare: E-boksförlaget.
Originaltitel: ”Om högsättning i skepp under vikingatiden” (publicerades 1899 i tidskriften ”Svenska fornminnesföreningens tidskrift”)

Författare: Oscar Montelius (1843–1921).

Mer info: Oscar Montelius hemsida på Wikipedia.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 65 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 14.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Arkeologi, Historia, Vikingatid, Vikingatiden och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.