Om lifvet i Sverige under hednatiden – Stenåldern. Återutgivning av text från 1878

I den här e-boken får du en spännande beskrivning av livet i Sverige under stenåldern.
Det här är framför allt en faktafylld genomgång av de många arkeologiska fynd man redan hade gjort när den här texten publicerades i slutet av 1800-talet.


Här kan du köpa e-boken.

E-boken skildrar de många verktyg och vapen av sten som är vanliga fynd här i Norden samt de många typerna av gravar som konstruerades under den långa stenåldern. Här får du veta mer om begrepp som gånggrifter, dösar och kökkenmöddingar.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1878 i boken ”Om lifvet i Sverige under hednatiden – Andra öfversedda upplagan med 97 träsnitt”. Det här var den första svenska lättlästa arkeologiska boken och den publicerades i en rad upplagor i mer än 30 år, från 1873 tills 1905. Den översattes också till både tyska och engelska.

Författare till texten är arkeologen Oscar Montelius (1843–1921) som var landets ledande forskare i flera årtionden. Flera av hans publikationer används fortfarande som läro- och referensböcker.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den ord, namn och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en ordlista och en lista över dåtidens måttenheter.

Fakta

Namn: ”Om lifvet i Sverige under hednatiden – Stenåldern. Återutgivning av text från 1878”

ISBN: 978-91-7755-342-7

Publicerad: 2020-02-07.

Utgivare: E-boksförlaget.
Originaltitel: ”Stenåldern” (publicerades 1878 i tidskriften ”Om lifvet i Sverige under hednatiden – Andra öfversedda upplagan med 97 träsnitt”)

Författare: Oscar Montelius (1843–1921).

Mer info: Oscar Montelius hemsida på Wikipedia.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 50 sidor. 2 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 999.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Arkeologi, Historia, Stenålder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.