Vårt solsystem 1878

vart-solsystem-1878-omslag


I den här e-boken får du läsa en spännande text om vårt solsystem och hur man såg på det i slutet av 1800-talet.

Du får bland annat läsa om astronomerna som gjorde några av upptäckterna som gav oss svaret på hur planeterna och solen fungerar tillsammans.
Här kan du köpa e-boken.

Det mest spännande i den här texten är att man ställer sig frågan ”hur ser jorden ut från de olika planeterna”. I dag ställs kanske frågan oftast av rymdintresserade som drömmer om att en dag bo på månen eller Mars.

Men i den här miniboken ställer man sig i stället frågan eftersom man ännu trodde att de andra planeterna i solsystemet var bebodda.

Texten är också illustrerad med spännande teckningar som visar hur jorden syns från både månen och planeter som Merkurius, Venus och Mars.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1878 i tidskriften ”Svenska Familj-Journalen” med titeln ”Vårt solsystem”. Författaren till texten var anonym.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

 

Fakta

Namn: Minibok: Vårt solsystem 1878

ISBN: 978-91-7677-008-5VårtSolsystem-trippel

Publicerad: 2015-05-22.

Originaltitel: ”Vårt solsystem” (publicerades 1878 i tidskriften ”Svenska Familj-Journalen”)

Författare: Okänd.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 22 sidor. 2 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 2.500 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.

Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1800-tal, Astronomi, Historia, Månen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.