NY E-BOK: Leo Carring: Spader kung. Bok från 1919 kompletterad med fakta och ordlista

När översten von Heden kommer hem upptäcker han att flera superhemliga svenska försvarsplaner har försvunnit från kassaskåpet. Hans dotter övertalar honom att det enda sättet att rädda karriären är att anlita mästerdetektiven Leo Carring.
Trots att Carring är sjuk i influensa så tar han sig an fallet. Han upptäcker snart att det hela är mycket allvarligare än någon anat.


Här kan du köpa e-boken.

Det här är en av många romaner om advokaten och privatdetektiven Leo Carring. Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.

De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm och ger spännande skildringar av dåtidens nöjes- och vardagsliv.

Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker efter en äventyrlig expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintals olika språk.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1919 som följetong i tidningen »Svenska Amerikanska Posten» med titeln »Spader kung».

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta

Namn: ”Leo Carring: Spader kung. Bok från 1919 kompletterad med fakta och ordlista”

ISBN: 978-91-7863-339-5

Publicerad: 2021-09-29.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Spader kung” (publicerades 1919 i tidningen ”Svenska Amerikanska Posten”)

Författare: S. A. Duse (1873–1933).

Mer info: Vår faktasida om författaren S. A. Duse.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 358 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 67.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Bokförlaget Klassiska deckare, Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.