Fader Brown: Historien om det brutna svärdet. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista

Under en promenad på den vintriga engelska landsbygden besöker fader Brown och hans kamrat Flambeau ett gravmonument för generalen Arthur St. Clare.
På vägen till ett varmt värdshus diskuterar de mysteriet med generalen och hans brutna svärd.


Här kan du köpa e-boken.

Det här är en av de 53 berättelserna om den romersk-katolske prästen och amatördetektiven fader Brown. Han använder sin fantasi och kunskap om människan för att lösa de många blodiga brotten i sin församling.

Berättelserna om fader Brown skrevs mellan åren 1910–1936 av den engelske journalisten och författaren G. K. Chesterton, (1874–1936). Författaren skrev även ett stort antal essäer, biografier och deckare med andra huvudpersoner.

Den här texten publicerades år 1912 i tidningen ”Svenska Dagbladet” med titeln ”Historien om det brutna svärdet”. Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1911 med titeln ”The sign of the broken sword”.

Översättningen till svenska är gjord av H. Flygare (1841–1924).

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta

Namn: ”Fader Brown: Historien om det brutna svärdet. Återutgivning av detektivnovell från 1912. Kompletterad med fakta och ordlista”

ISBN: 978-91-7863-598-6

Publicerad: 2022-09-11.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Historien om det brutna svärdet” (publicerades 1912 i tidningen ”Svenska Dagbladet”). Berättelsen publicerades ursprungligen på engelska år 1911 med titeln ”The sign of the broken sword”.

Författare: Gilbert Keith Chesterton (1874–1936).

Mer info:  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket
.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Bokförlaget Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.