Skildring av Yellowstone 1875

yellowstone-3d

   Yellowstone är ett av världens mest spännande naturområden. Här finns massor av skog, dramatiska bergsformationer och fantastiska vattenfall men framför allt finns ett av världens största områden med gejsrar och andra vulkaniska fenomen.
I den här e-boken får du läsa en av de allra första svenska texterna om Yellowstone. Den publicerades redan 1875, bara några år efter den första kartläggningen av området.

Här kan du köpa e-boken.

I dag kan du bara med några knapptryck ta fram tusentals filmer och bilder från Yellowstone. Men ända tills 1870-talet så trodde många att berättelserna om de galna naturfenomenen var påhittade.
I den här texten får du läsa mer om den första expeditionen 1870 då området dokumenterades för första gången. Det här skapade en stor sensation och gjorde att Yellowstone redan två år senare utsågs till världens första nationalpark.
Den här texten publicerades 1875 i tidskriften ”Svenska Familj-Journalen” med den något märkliga rubriken ”Amerikas Schweiz”. Texten publicerades anonymt.
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Yellowstone-trippel

Fakta
Namn: ”Minibok: Skildring av Yellowstone år 1875”
ISBN: 978-91-7677-074-0
Publicerad: 2015-10-14.
Författare: Okänd..
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 26 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 3.500 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.
Här hittar du ditt lokala bibliotek.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.
Här finns e-boken hos iTunes.
Här finns e-boken hos Bokon.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Berg, Blommor, Floder, Historia, Land – USA, Länder, Natur, Resor, Sevärdheter, Sjöar, Skogar, Vattenfall och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.