Axevalla slotts historia

Axevalla-3d

   Under en stor del av medeltiden var Axevalla slott en av de viktigaste platserna i Sverige. Det här var ett viktigt fäste i Västergötland och många kungar besökte slottet – både som vänner och fiender.
I den här miniboken får du en kortfattad beskrivning över Axevalla hus och dess historia. Du får läsa om maktkamp, intriger, förräderi och kungar som togs tillfånga och utpressades.

Här kan du köpa e-boken.

I dag finns bara ruiner kvar av den här tidigare så imponerande fästningen. Men platsen är ändå ett populärt utflyktsmål för alla som är intresserade av historia.
Den här texten skrevs redan 1870 av den då mycket kände populärhistorikern Carl Georg Starbäck (1828–1885). Författaren är mest känd för sitt stora verk ”Berättelser ur den svenska historien” som var ett måste för många svenskar.
Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.
Axevalla-trippel

Fakta
Namn: ”Axevalla slotts historia – Minibok med text från 1870”
ISBN: 978-91-7677-085-6
Publicerad: 2015-12-09.
Originaltitel: ”Historiska minnen. Ett par minnen från Axevalla slott” (publicerades 1870 i tidskriften ”Svenska Familj-Journalen”)
Författare: Carl Georg Starbäck (1828–1885).
Mer info: Carl Georg Starbäcks hemsida på Wikipedia.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 20 sidor. 1 Mb.
Storlek EPUB-versionen: 1.500 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.
Här hittar du ditt lokala bibliotek.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.
Här finns e-boken hos iTunes.
Här finns e-boken hos Bokon.

Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i 1800-tal, Byggnader, Fort och borgar, Historia, Krig, Kungar, Landskap – Västergötland, Medeltid, Slott, Sverige och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.