Filip Collin: Farfar Collins affärer i Sverige. Återutgivning av text från 1935

I den här e-boken får du veta mer om den svenske gentlemannatjuven Filip Collins familj. Vi får följa hans farfar Alexander Collin och hans liv i byråkratins virrvarr i Stockholm.
Det är 1860-tal och stor politisk oro mellan Danmark och Tyskland. En dag upptäcker Collin något som styr in både honom, och indirekt hans barnbarn, på en helt ny bana.


Här kan du köpa e-boken.

Det här är en av många berättelser om gentlemannatjuven Filip Collin som fängslat läsare sedan 1910-talet. Under flera decennier var det här svenskarnas absoluta favoritläsning.

Den finurlige tjuven skapades av författaren Frank Heller (1886–1947) och byggde delvis på hans egen brokiga bakgrund. Ofta uppträder Collin under olika alias, bland annat som professor Pelotard, och han har flera medarbetare, bland annat fransmannen Lavertisse och britten Graham.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1935 i novellsamlingen ”Herr Collins alibi och andra noveller” med titeln ”Farfar Collins affärer i Sverige”. Författare till texten är Frank Heller (1886–1947).

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en ordlista.

Fakta

Namn: ”Filip Collin: Farfar Collins affärer i Sverige. Återutgivning av text från 1935”

ISBN: 978-91-7863-038-7

Publicerad: 2018-12-15.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Farfar Collins affärer i Sverige” (publicerades 1935 i novellsamlingen ”Herr Collins alibi och andra noveller”)

Författare: Frank Heller (1886–1947).

Mer info: Vår faktasida om Frank Heller.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 27 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 5.000 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Bokförlaget Klassiska deckare, Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.