Filip Collin: Herr Collins besök i Hades. Återutgivning av text från 1949

Den uttråkade gentlemannatjuven Filip Collin njuter av en plötslig värmevåg under en vintervistelse i Paris. Men efter lite för många sysslolösa dagar på stadens uteserveringar är han uttråkad.
Han förklarar för sin vän Lavertisse att han gärna skulle betala en smärre förmögenhet för att få vara med om något spännande.


Här kan du köpa e-boken.

Bara några minuter senare ser Collin en ovanligt vacker kvinna och bestämmer sig för att följa efter henne. Det här leder till en av de mest galna upplevelser den svenske äventyraren någonsin råkat ut för.

Det här är en av många berättelser om gentlemannatjuven Filip Collin som fängslat läsare sedan 1910-talet. Under flera decennier var det här svenskarnas absoluta favoritläsning.

Den finurlige tjuven skapades av författaren Frank Heller (1886–1947) och byggde delvis på hans egen brokiga bakgrund. Ofta uppträder Collin under olika alias, bland annat som professor Pelotard, och han har flera medarbetare, bland annat fransmannen Lavertisse och britten Graham.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1949 i novellsamlingen ”Herr Collins sällsamma äventyr” med titeln ”Herr Collins besök i Hades”. Författare till texten är Frank Heller (1886–1947).

Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Fakta

Namn: ”Filip Collin: Herr Collins besök i Hades. Återutgivning av text från 1949”

ISBN: 978-91-7863-014-1

Publicerad: 2018-12-15.

Utgivare: Bokförlaget Klassiska deckare.
Originaltitel: ”Herr Collins besök i Hades” (publicerades 1949 i novellsamlingen ”Herr Collins sällsamma äventyr”)

Författare: Frank Heller (1886–1947).

Mer info: Vår faktasida om Frank Heller.

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 53 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 5.900 ord.

  Så här kan du låna e-boken.
Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Om ditt bibliotek inte har e-boken i sitt utbud ännu – maila och påminn dem.

  Så här kan du köpa e-boken.
Här finns e-boken hos Adlibris.


Kontakt: E-boksförlagets tjänstgörande redaktör

Det här inlägget postades i Bokförlaget Klassiska deckare, Klassiska deckare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.