Orkidéernas historia 1894

orkideernas-historia-1894.omslag


När du ser färgglada orkidéer hos blomsterhandlaren så kan det kännas som ett modernt fenomen att kunna köpa exotiska blommor här i kalla Sverige.

Men redan i slutet av 1800-talet rådde det orkidéhysteri över stora delar av världen.

 

 

Här kan du köpa e-boken.

I den här e-boken får du en spännande inblick i de här vackra blommornas historia. Texten beskriver de viktiga händelserna i orkidéernas historia och hur samlare reste runt i hela världen för att hitta värdefulla och sällsynta arter.

Texten är också spännande eftersom du får exempel på de extrema priser som samlare var beredda att betala för unika arter. Du får också läsa om utrotningshotade arter och hur man försökte rädda dem genom nya lagar och förbud.

Den här texten publicerades i ”Ny Illustrerad Tidning” och skrevs troligen av någon av tidskriftens regelbundna skribenter.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Orkideernas-historia-trippel

Fakta

Namn: Minibok: Orkidéernas historia 1894

ISBN: 978-91-87363-72-6

Publicerad: 2015-01-26.
Originaltitel: ”Orchidéer” (publicerades våren 1894 i tidskriften ”Ny Illustrerad Tidning”)
Författare: Okänd.
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 30 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 4.300 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1800-tal, Blommor, Historia, Natur, orkidéer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.