Nyaste och tillförlitligaste drömboken 1918

nyaste-och-tillforlitligaste-dromboken-omslag


Visste du att om du drömmer om gafflar så kommer du att få snyltgäster eller att du får många barn om du drömmer att du äter kakor?

I den här Drömboken får du hundratals spännande klassiska drömtydningar från 1700- och 1800-talen.

 

Här kan du köpa e-boken.

Många av spådomarna är lika intressanta i dag som för flera sekler sedan och handlar om förhållanden, äktenskap, lycka, arbete och rikedom.

Men frågan är om det är så många av oss som drömmer om gödselhögar, ullmarknader eller att knäcka loppor. Frågan är också om dagens drömmar om engelsmän verkligen resulterar i ”förargade fordringsägare”.

Den här e-boken innehåller också en rad datum som astronomen Tycho Brahe varnade för och då man inte skulle göra något viktigt.

Eftersom stora delar av den här texten skrevs för mer än 100 år sedan så innehåller den namn på personer som inte längre är så bekanta för de flesta. Därför har vi kompletterat originaltexten med ett kapitel med mer information om viktiga personer samt gammaldags mått och ord.

 

dromboken-trippel

Fakta

Namn: Nyaste och tillförlitligaste Drömboken 1918

ISBN: 978-91-87363-78-8

Publicerad: 2015-02-02.

Originaltitel: ”Stjernan eller den trefligaste, nyaste och tillförlitligaste DRÖMBOKEN med uttydning på flera hundra olika drömmar upptecknade efter de största och mest bekanta drömtydare, såsom den ryktbare italienaren Thomas Tamponelli och den erkände franske spåmannen Eteilla samt efter vår under Gustaf den III:s tid så bekanta spåkvinnan Mamsell Arvidsson samt hennes sätt att spå i kort och till slut vilka dagar på året den gamle, store astronomen Thycho Brahe ansåg för lyckliga eller olyckliga.” (publicerades 1918)

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 46 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 5.200 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1900-tal, Folktraditioner, Historia, Spådom, Trivia och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.