Grafkistor af klufna och urhålkade stockar – Arkeologisk text från 1894

grafkistor-af-klufna-och-urhalkade-stockar---arkeologisk-text-fran-1894-omslag


I den här e-boken får du läsa om några av de mest spännande arkeologiska fynden som någonsin gjorts i Norden.

Det gäller de många gravar man hittat där personerna har begravts i urholkade trädstammar. Det som gör de här gravarna så unika är att både kropparna och klädseln blivit så väl bevarade.

 

Här kan du köpa e-boken.

Tack vare de många ”Grafkistor af klufna och urhålkade stockar” som grävts ut vet vi i dag exakt hur man klädde sig på bronsåldern, vi vet till och med hur deras frisyrer såg ut.

Den här texten publicerades ursprungligen 1894 och beskriver alla de då kända fynden av stockar, främst sådana som hittats i Norden men även många från både Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

Texten är skriven av den mest kände svenske arkeologen någonsin, Oscar Montelius (1843–1921). Många av hans skrifter och teorier var så inflytelserika att de fortfarande används av forskare över hela världen.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

grafkistor-trippel

Fakta

Namn: Grafkistor af klufna och urhålkade stockar – Arkeologisk text från 1894

ISBN: 978-91-7677-003-0

Publicerad: 2015-04-11.

Originaltitel: ”Grafkistor af klufna och urhålkade stockar” (publicerades 1894 i tidskriften ”Svenska Fornminnesföreningens tidskrift nr 25”)

Författare: Oscar Montelius (1843–1921).

Mer info: Oscar Montelius på Wikipedia

Tillgängliga format: PDF och EPUB

Storlek PDF-versionen: 68 sidor. 2 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 10.500 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.

Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i 1800-tal, Arkeologi, Död, Gravar, Historia och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.