Bohuslänska hällristningar 1879


bohuslanskahallristningar-omslag


Den här e-boken är en återutgivning av några av de viktigaste texterna inom hällristningsforskningen, Oscar Montelius texter ”Bohuslänska hällristningar” publicerade under åren 1874–1879.

 

Här kan du köpa e-boken.

E-boken innehåller beskrivningar av några av de mest kända hällristningarna i Bohuslän men den är framför allt en spännande genomgång av dåtidens alla teorier om när och varför hällristningarna gjordes. Sveriges mest kände arkeolog Oscar Montelius går igenom både dåliga och bra teorier.

Vi har valt att ge ut den här skriften igen eftersom det är en av de mest inflytelserika arkeologiska texterna som gjorts inom forskningen om hällristningar.

Alla hällristningarna i den här e-boken ligger i Bohuslän och du får också läsa den allra första beskrivningen av en hällristning.

 


bohuslanskahallristningar-mitt

Fakta
Namn: Bohuslänska hällristningar
ISBN: 978-91-87363-24-5
Publicerad: 2014-08-27.
Originaltitel: ”Bohuslänska hällristningar” (publicerades 1874–1879 i tidskriften ”Bidrag till kännedom om Göteborgs och Bohuläns fornminnen och historia”)
Författare: Oscar Montelius (1843–1921).
Mer info: Oscar Montelius på Wikipedia
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 48 sidor. 4 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 5.400 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.
Här kan du beställa den tryckta boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i Bronsålder, Fakta, Fornminnen, Gudar, Hällristningar, Landskap – Bohuslän, Religion, Sverige, Teorier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.