Bohusläns bygdeborgar 1909


bygdeborgar-omslag


Den här eboken är en återutgivning av en av de allra första texterna om fornborgar.
Texten skrevs av arkeologen Wilhelm Berg och handlar om hans utgrävningar av flera borgar och befästningar i mellersta Bohuslän i början av 1900-talet.

 

Här kan du köpa e-boken.

I den här e-boken får du läsa en av de allra första arkeologiska texterna om fornborgar, de många förhistoriska befästningar som under senare år blivit ett allt hetare forskningsämne.
Författare till texen är den kände svenske arkeologen Wilhelm Berg som var en av landets mest flitige utgrävare i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.
Här får du läsa om hans utgrävningar av flera fornborgar på halvön Bokenäset i mellersta Bohuslän.
Större delen av e-boken handlar om fornborgen på Borråsberget där han gjorde många spännande fynd, några av fynden gjorde det möjligt att för första gången datera en fornborg till tiden före vikingarna. Du får också läsa spännande sägner om jätten som bodde i berget och som vållade förtret för traktens bönder.
E-boken är illustrerad med både teckningar, kartor och fotografier.
bygdeborgar-uppslag

Fakta
Namn: Bohusläns bygdeborgar
ISBN: 978-91-87363-23-8
Publicerad: 2014-08-23.
Originaltitel: ”originalet” (publicerades 1909 i tidskriften ”Bidrag till kännedom om Göteborgs- och Bohusläns fornminnen och historia”)
Författare: Wilhelm Berg (1839–1915).
Mer info: Wilhelm Berg på Wikipedia
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 54 sidor. 1,5 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 8.500 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i Arkeologi, Berg, Bronsålder, Byggnader, Fakta, Folktraditioner, Fornborgar, Fornminnen, Fort och borgar, Historia, Järnålder, Krig, Landskap – Bohuslän, Sverige, Vapen, Vikingatid och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.