Kelternas historia 1883

Kelter-omslag


I den här e-boken får du veta mer om kelterna i en spännande text från slutet av 1800-talet.

Du får framför allt läsa om de många olika keltiska folken på de brittiska öarna och deras långa och blodiga historia. Texten handlar framför allt om kelterna som bodde i nuvarande Irland, Wales, Cornwall och Skottland. Men du får också läsa om bretoner, galler och kelter i övriga Europa.

 

Här kan du köpa e-boken.

Den här boken beskriver också de keltiska folkens mytologi, deras språk och deras samhällsskick och ekonomi. Flera kända keltiska sägner nämns i boken, bland annat kung Artur, den helige Graal samt Ossian.

Texten skrevs av den kände svenske språkforskaren Rudolf Wickberg (1851–1940) och publicerades år 1883 med titeln ”Om kelterna”.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

 

Kelter-trippel

Fakta

Namn: Kelternas historia

ISBN: 978-91-87363-51-1

Publicerad: 2014-10-24.
Originaltitel: ””Om kelterna, Frankrikes och Britanniens forna bebyggare”” (publicerades 1883 i tidskriften ”Ur vår tids forskning”)
Författare: Rudolf Wickberg (1851–1940).
Tillgängliga format: PDF och EPUB
Storlek PDF-versionen: 113 sidor. 1 Mb.

Storlek EPUB-versionen: 24.500 ord.

Här kan du låna e-boken på biblioteket.
Här kan du köpa e-boken.

Kontakt: Redaktör Mikael Jägerbrand

Det här inlägget postades i Arkeologi, Fakta, Gudar, Järnålder, Kelterna, Kelterna, Klädsel, Krig, Land – Frankrike, Land – Irland, Land – Storbritannien, Natur, Religion och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.